Odporność na talerzu | Ośrodek Psychoterapii Strefa Zasilania Warszawa Bielany
6256
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-6256,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,extensive-vc-1.9,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,evc-predefined-style
Title Image

Odporność na talerzu

W sobotę 27 czerwca 2020 r., w godzinach 10:00-14:00 zapraszamy na nasz pierwszy warsztat online

„ODPORNOŚĆ NA TALERZU”

Spotkamy się przy stole, by dzielić się rzetelną wiedzą i doświadczeniem oraz rozkoszować jedzeniem, zanurzając się w bogactwie smaków, aromatów, kolorów i konsystencji.
Listę uczestników zamykamy w piątek (26 czerwca 2020 r.), o godzinie 12:00.
Kup bilet

Warsztat poprowadzi
Teresa Majewska

Psychodietetyczka (SWPS), dietetyczka TCM (Avicenna Institute), członkini Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Ekspertka do spraw odżywiania Fundacji „Bądź” Małgosi Braunek, ambasadorka niedawno wydanej książki  prof.dr Andreasa Michalsena „Zamień leczenie na jedzenie. Mądrze jeść. Mądrze pościć. Dłużej żyć”.

Prowadzi konsultacje indywidualne oraz rodzinne, treningi żywieniowe, warsztaty, wykłady. Od ponad 15 lat jest związana zawodowo z promocją zdrowia, w szczególności z wpływem diety na profilaktykę oraz leczenie chorób cywilizacyjnych.

Opracowała  Model optymalizacji stylu życia z uwzględnieniem wartościowego odżywiania, aktywności fizycznej oraz świadomości – kompletną, teoretyczną koncepcję wskazującą na potencjalne aspekty wspierające ludzi w utrzymywaniu i odzyskiwaniu zdrowia oraz wzbogacaniu życia na wielu poziomach.

Celem warsztatów jest przekazanie rzetelnej wiedzy, integrowanie jej w osobistym doświadczeniu oraz rozwijanie umiejętności kulinarnych uczestników.

Będziemy omawiali między innymi:

– teoretyczne podstawy dla rekomendowanych proporcji poszczególnych składników w codziennej diecie. Każdy z uczestników opracuje swój  własny, dostosowany do sezonu,  indywidualnych potrzeb i gustów – letni talerz żywieniowy,

– właściwości 5 smaków i sposób ich oddziaływania na nasz organizm – wskazania i przeciwwskazania,

– termiczne aspekty poszczególnych grup produktów – co jest ogrzewające, co ochładzające i co z tego wynika,

– zasady równoważenia termicznego oraz harmonizowania posiłków poprzez zastosowanie 5 smaków.

Wspólnie zjemy posiłek, który każdy z uczestników (we własnej kuchni) przygotuje z wykorzystaniem zdobytej wiedzy.

Każdy z uczestników otrzyma wcześniej:

– szczegółowy plan warsztatów,

– materiały dydaktyczne do wydrukowania przed spotkaniem,

– listę produktów (do degustacji oraz do działań kulinarnych), w które powinien zaopatrzyć się przed warsztatami.

Dołącz do nas!
Zadbaj o swoją odporność smacznie, aromatycznie i z przyjemnością
Kup bilet

Galeria

Warsztaty prowadzone wcześniej przez Teresę Majewską
Copy link
Powered by Social Snap