Psychodietetyczka (SWPS), dietetyczka TCM (Avicenna Institute), członkini Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Ekspertka do spraw odżywiania Fundacji „Bądź” Małgosi Braunek, ambasadorka niedawno wydanej książki prof.dr Andreasa Michalsena „Zamień leczenie na jedzenie. Mądrze jeść. Mądrze pościć. Dłużej żyć”.
Prowadzi konsultacje indywidualne oraz rodzinne, treningi żywieniowe, warsztaty, wykłady. Od ponad 15 lat jest związana zawodowo z promocją zdrowia, w szczególności z wpływem diety na profilaktykę oraz leczenie chorób cywilizacyjnych.
Opracowała Model optymalizacji stylu życia z uwzględnieniem wartościowego odżywiania, aktywności fizycznej oraz świadomości – kompletną, teoretyczną koncepcję wskazującą na potencjalne aspekty wspierające ludzi w utrzymywaniu i odzyskiwaniu zdrowia oraz wzbogacaniu życia na wielu poziomach.
– teoretyczne podstawy dla rekomendowanych proporcji poszczególnych składników w codziennej diecie. Każdy z uczestników opracuje swój własny, dostosowany do sezonu, indywidualnych potrzeb i gustów – letni talerz żywieniowy,
– właściwości 5 smaków i sposób ich oddziaływania na nasz organizm – wskazania i przeciwwskazania,
– termiczne aspekty poszczególnych grup produktów – co jest ogrzewające, co ochładzające i co z tego wynika,
– zasady równoważenia termicznego oraz harmonizowania posiłków poprzez zastosowanie 5 smaków.